Politika privatnosti

VAŽNE INFORMACIJE O PRIVATNOSTI


Da biste koristili uslugu, tražićemo od vas da unesete informacije o vašim preferencama čitanja, ime, email adresu.

Takođe automatski prikupljamo sa vašeg uređaja podešavanja jezika, IP adresu, vremensku zonu, tip i model uređaja, podešavanja uređaja, operativni sistem, pružaoca internet usluge, mobilnog operatera, ID hardvera i druge jedinstvene identifikatore (kao što su IDFA i AAID). Potrebni su nam ovi podaci kako bismo pružili naše usluge, analizirali kako naši korisnici koriste uslugu, kako bismo servirali reklame.

Za poboljšanje usluge i serviranje reklama, koristimo rešenja trećih strana. Stoga, možemo obrađivati podatke koristeći rešenja razvijena od strane Amazon, BigQuery, Appsflyer, Facebook, Firestorage, Apple, Google, Amplitude, Firebase, Sendios, Snapchat, Pinterest, Tableau, Twitter, Zendesk, Hotjar, PayPal, TikTok. Zbog toga se neki podaci čuvaju i obrađuju na serverima takvih trećih strana. To nam omogućava da: (1) analiziramo različite interakcije (koliko često korisnici vrše kupovine, koji je prosečno utrošeni vremenski period korisnika na web stranici); (2) serviramo i merimo reklame (i možemo ih prikazati samo određenoj grupi korisnika, na primer, korisnicima koji su već posetili web stranicu). Stoga, posebno bolje razumemo u kojim od naših funkcija i sadržaja vi vidite najviše vrednosti i možemo se fokusirati na njih kako bismo poboljšali vaše iskustvo i povećali kvalitet naših proizvoda.

Molimo vas da pročitate našu Politiku Privatnosti ispod kako biste saznali više o tome šta radimo sa podacima (Odeljak 3), kakva su vaša prava na privatnost podataka (Odeljak 6) i ko će biti kontrolor podataka (Odeljak 1), kao i kako uticati na personalizovanu reklamu (Potodeljak 3.7). Ako imate bilo kakvih neodgovorenih pitanja, molimo kontaktirajte nas na info@umnilab.com. .


POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika Privatnosti objašnjava koje lične podatke prikupljamo prilikom korišćenja mobilne aplikacije umniLab („Aplikacija“), veb lokacije locirane na: https://umnilab.com/ („Veb Lokacija“), usluge i proizvode koje pružamo kroz njih (zajedno sa Aplikacijom i Veb Lokacijom, „Usluga“), kako će takvi lični podaci biti obrađeni.

KORIŠĆENJEM USLUGE, POTVRDJUJETE NAM DA (I) STE PROČITALI, RAZUMELI I SAGLASNI STE SA OVOM POLITIKOM PRIVATNOSTI, I (II) IMATE VIŠE OD 16 GODINA (ILI JE VAŠ RODITELJ ILI STARATELJ PROČITAO I SAGLASIO SE SA OVOM POLITIKOM PRIVATNOSTI ZA VAS).

Ako se ne slažete, ili niste u mogućnosti da date ovo obećanje, ne smete koristiti Uslugu. U tom slučaju, morate (a) nas kontaktirati i zatražiti brisanje vaših podataka; (b) izbrisati Aplikaciju sa vašeg uređaja ili napustiti Veb Lokaciju i ne pristupiti joj ili je koristiti; i (c) otkazati bilo kakvu aktivnu pretplatu ili probno korišćenje.


"GDPR" označava Opštu uredbu o zaštiti podataka (EU) 2016/679 Evropskog parlamenta i Saveta od 27. aprila 2016. godine o zaštiti pojedinaca u vezi sa obradom ličnih podataka i slobodnom kretanju takvih podataka.

„EEA“ obuhvata sve trenutne članice Evropske unije i Evropske asocijacije slobodne trgovine. U svrhu ove politike EEA uključuje Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Severne Irske.

„Obrada“, u pogledu ličnih podataka, uključuje prikupljanje, skladištenje i otkrivanje drugima.SADRŽAJ


 1. KONTROLER LIČNIH PODATAKA


 1. KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO


 1. ZA KOJE SVRHE OBRADJUJEMO LIČNE PODATKE


 1. POD KOJIM PRAVNIM OSNOVIMA OBRADJUJEMO VAŠE LIČNE PODATKE (Primenjuje se samo na korisnike sa sedištem u EEA)


 1. SA KIM DELIMO VAŠE LIČNE PODATKE


 1. KAKO MOŽETE ISPRAVITI VAŠA PRAVA NA PRIVATNOST


 1. STAROSNO OGRANIČENJE


 1. MEĐUNARODNI TRANSFERI PODATAKA


 1. PROMENE OVE POLITIKE PRIVATNOSTI


 1. DODATNA OBAVEŠTENJA ZA STANOVNIKE KALIFORNIJE


 1. DODATNA OBAVEŠTENJA ZA STANOVNIKE VIRGINIJE


 1. DODATNA OBAVEŠTENJA ZA STANOVNIKE NEVADAE


 1. BRISANJE NALOGA


 1. ČUVANJE PODATAKA


 1. KAKO SE OBRADJUJU ZAHTEVI "NE PRATI"


 1. KONTAKTIRAJTE NAS 1. KONTROLER LIČNIH PODATAKA

UmniLab, kompanija registrovana i koja deluje u skladu sa zakonima Holandije sa registracionim brojem 8970256, sa sedištem na Wilhelminastraat 27, 2011VJ, Haarlem, Holandija biće kontroler vaših ličnih podataka.


 1. KATEGORIJE LIČNIH PODATAKA KOJE PRIKUPLJAMO

Prikupljamo podatke koje nam dajete dobrovoljno (na primer, kada unesete svoje ime, email). Takođe automatski prikupljamo podatke (na primer, vašu IP adresu). Takođe možemo primiti podatke o vama od trećih strana.

2.1. Podaci koje nam dajete

Dajete nam informacije o sebi tokom procesa kreiranja naloga. Na primer: ime, email adresa, odgovori na kviz.

2.2. Podaci koje pružaju treće strane

Kada koristite prijavu sa Apple-om da biste registrovali nalog u Usluzi, dobijamo lične podatke sa vašeg Apple ID naloga. Ti podaci mogu uključivati, posebno, vaše ime i verifikovanu email adresu. Možete odabrati da podelite svoju stvarnu email adresu ili anonimnu adresu koja koristi privatnu uslugu relay email adrese.
Apple će vam prikazati detaljne informacije o privatnosti na ekranu za prijavu sa Apple-om. Više informacija o prijavi sa Apple-om možete pronaći ovde.

Kada odlučite da se prijavite koristeći Facebook, dobijamo lične podatke sa vašeg Facebook naloga. To uključuje vašu profilnu sliku, ime i Facebook ID. Osim ako se ne odjavite na ekranu za prijavu putem Facebook-a, mi ćemo takođe prikupljati druge podatke, kao što su adresa e-pošte.

Za više informacija, molimo pogledajte Facebook Permissions Reference (opisuje kategorije informacija koje Facebook može deliti sa trećim stranama i skup zahteva) i Facebook politiku o podacima. Dodatno, Facebook vam omogućava kontrolu nad izborima koje ste napravili kada ste povezali svoj Facebook profil sa Veb Lokacijom na njihovoj stranici Aplikacija i Veb Sajtova.

Kada odlučite da se prijavite koristeći Google, mi dobijamo lične podatke sa vašeg Google naloga: ime, adresa e-pošte, profilna slika povezana sa vašim Google nalogom. Možete opozvati pristup koji ste nam omogućili na stranici Dozvole aplikacija. Za više informacija o tome kako Google obrađuje vaše podatke, posetite njegovu Politiku privatnosti.

2.3. Podaci koje automatski prikupljamo:

2.3.1. Podaci o tome kako ste nas pronašli

Prikupljamo podatke o aplikaciji ili URL-u sa kojeg ste došli (to jest, aplikacija ili mesto na internetu na kojem ste bili kada ste kliknuli na naš oglas).

2.3.2. Podaci o uređaju i lokaciji

Prikupljamo podatke sa vašeg uređaja. Primeri takvih podataka uključuju: podešavanja jezika, IP adresu, vremensku zonu, tip i model uređaja, podešavanja uređaja, operativni sistem, pružaoca internet usluge, mobilnog operatera, ID hardvera i Facebook ID. Takođe beležimo oglase u našoj Usluzi sa kojima interagujete (i internet linkove na koje ti oglasi vode).

2.3.3. Podaci o korišćenju

Beležimo kako interagujete sa našom Uslugom. Na primer, beležimo vaše dodire/klikove na određene delove interfejsa, funkcije i sadržaj sa kojim interagujete, koliko često koristite Uslugu, koliko dugo ste u Usluzi i vaše kupovine.

2.3.4. Identifikatori za reklame

Prikupljamo vaš identifikator za reklame Apple-a ("IDFA"), identifikator za prodavca ("IDFV") ili Google identifikator za reklame ("AAID") (u zavisnosti od operativnog sistema vašeg uređaja) kada pristupite našoj Aplikaciji ili Veb Lokaciji sa mobilnog uređaja. Ove brojeve možete obično resetovati putem podešavanja operativnog sistema vašeg uređaja (ali mi nemamo kontrolu nad tim).

2.3.5. Podaci o transakcijama

Kada vršite plaćanja putem Usluge, morate dostaviti finansijske podatke o računu, kao što je broj vaše kreditne kartice, našim trećim servisnim provajderima. Mi ne prikupljamo ili ne čuvamo kompletne podatke o broju kreditne kartice, mada možemo primiti podatke o kreditnoj kartici, podatke o transakciji, uključujući: datum, vreme i iznos transakcije, vrstu korišćenog načina plaćanja.

2.3.6. Kolačići

Kolačić je mala tekstualna datoteka koja se čuva na računaru korisnika radi vođenja evidencije. Kolačići mogu biti ili sesijski kolačići ili trajni kolačići. Sesijski kolačić ističe kada zatvorite pregledač i koristi se kako bi vam bilo lakše da navigirate našom Uslugom. Trajni kolačić ostaje na vašem tvrdom disku tokom produženog vremenskog perioda. Takođe koristimo praćenje piksela koji postavljaju kolačiće kako bi pomogli u dostavljanju online reklama.

Kolačići se koriste, posebno, kako bi vas automatski prepoznali sledeći put kada posetite našu Veb Lokaciju. Kao rezultat, informacije koje ste ranije uneli u određena polja na veb lokaciji mogu automatski da se pojave sledeći put kada koristite našu Uslugu. Podaci o kolačićima će biti čuvani na vašem uređaju i većinom samo za ograničeno vreme.


 1. ZA KOJE SVRHE OBRADJUJEMO VAŠE LIČNE PODATKE

Obradjujemo vaše lične podatke:

3.1. Da obezbedimo našu Uslugu

To uključuje omogućavanje korišćenja Usluge na besprekoran način i sprečavanje ili rešavanje grešaka u Usluzi ili tehničkih problema.

Da bismo hostovali lične podatke i omogućili rad i distribuciju naše Usluge, koristimo Amazon Web Services, koji je hosting i servis za pozadinske operacije koji pruža Amazon.

Takođe koristimo Cloud Firestore, koji je rešenje za cloud računarstvo koje pruža Google. Za praćenje infrastrukture i performansi Usluge, koristimo Crashlytics, koji je servis za nadgledanje koji pruža Google. Koristimo Firebase Performance Monitoring i Firebase Crash Reporting, koji su servisi za nadgledanje koje pruža Google. Da biste saznali više, posetite Google-ovu politiku privatnosti i Privatnost i bezbednost u Firebase-u.

3.2. Da prilagodimo vaše iskustvo

Obradjujemo vaše lične podatke, poput preferencija u učenju i ciljeva, kako bismo prilagodili sadržaj Usluge i ponudili vam personalizovane ponude prema vašim ličnim preferencijama. Kao rezultat takve obrade, moći ćemo da pružimo personalizovanu uslugu.

3.3. Da upravljamo vašim nalogom i pružimo vam podršku korisnicima

Obradjujemo vaše lične podatke kako bismo odgovorili na vaše zahteve za tehničku podršku, informacije o Usluzi ili na bilo koju drugu komunikaciju koju pokrenete. U tu svrhu, možemo vam poslati, na primer, obaveštenja ili email poruke o performansama naše Usluge, sigurnosti, transakcijama plaćanja, obaveštenja o našim Uslovima korišćenja ili ovoj Politici privatnosti.

Koristimo Zendesk sistem za kreiranje tiketa kako bismo obradili upite korisnika. Kada nam pošaljete upite putem kontakt forme ili putem emaila, sačuvaćemo detalje koje ste nam pružili putem Zendesk sistema za kreiranje tiketa, što nam omogućava praćenje, prioritizaciju i brzo rešavanje vaših zahteva. Politika privatnosti.

3.4. Da komuniciramo sa vama u vezi sa vašim korišćenjem naše Usluge

Komuniciramo sa vama, na primer, putem email poruka. Ove poruke mogu uključivati, na primer, email poruke sa informacijama o Usluzi.

Servisi koje koristimo u te svrhe mogu prikupljati podatke o datumu i vremenu kada je poruka pregledana od strane korisnika Veb Lokacije, kao i kada su korisnici interagovati sa njom, kao što je klik na linkove uključene u poruku.

Takođe koristimo Firebase Cloud Messaging kako bismo komunicirali sa vama, što je usluga slanja poruka koju pruža Google. Firebase Cloud Messaging nam omogućava slanje poruka i obaveštenja korisnicima naše Usluge preko platformi poput Androida i iOS-a kada pristupite našoj Usluzi sa mobilnog uređaja ili putem internet pretraživača kada pristupate našoj Usluzi sa laptopa. Integrišemo Firebase obaveštenja sa Firebase analitikom kako bismo kreirali ciljane grupe na osnovu analitike i pratili otvaranje i konverzije događaja. Kao rezultat, možemo, na primer, slati podsetnike samo korisnicima koji su češće koristili Uslugu. Google-ova politika privatnosti.


3.5. Da istražimo i analiziramo vaše korišćenje Usluge

Ovo nam pomaže da bolje razumemo naš posao, analiziramo naše operacije, održavamo, unapređujemo, inoviramo, planiramo, dizajniramo i razvijamo Uslugu i naše nove proizvode. Takođe koristimo takve podatke u svrhu statističke analize, testiranja i unapređenja naših ponuda. To nam omogućava da bolje razumemo koje kategorije korisnika koriste naše Usluge. Kao posledica toga, često odlučujemo kako da unapredimo Uslugu na osnovu rezultata dobijenih iz ove obrade. Na primer, ako otkrijemo da korisnici manje često biraju određenu kategoriju interaktivnih priča, možemo se fokusirati na unapređenje te kategorije ili odlučiti da je uklonimo.

Za sprovođenje istraživanja i analiza o tome kako korisnici interaguju sa našom Uslugom koristimo Appsflyer. Appsflyer nam omogućava da razumemo, posebno, kako korisnici dolaze do nas (na primer, ko je oglašivač koji je dostavio oglas korisnicima, što ih je dovelo do naše Veb Lokacije). Appsflyer nam takođe pruža različite analitičke alate koji nam omogućavaju da istražujemo i analiziramo vaše korišćenje Usluge. Politika privatnosti. Appsflyer vam omogućava da isključite slanje podataka sa mog uređaja na servere Appsflyer-a za prikupljanje podataka o korišćenju aplikacija.

Koristimo Facebook Analytics, koji je usluga koju pruža Facebook, a koja nam omogućava korišćenje različitih analitičkih alata. Na Facebook Analytics-u dobijamo, posebno, agregirane demografske podatke i uvide o tome koliko ljudi posećuje našu Uslugu, koliko često korisnici vrše kupovine i druge interakcije. Saznajte više o pristupu Facebook-a podacima iz njegove Politike privatnosti.

Da bismo pratili i analizirali ponašanje korisnika naše Usluge (posebno, kako reaguju na promene u strukturi Usluge, tekstu ili bilo kojoj drugoj komponenti), koristimo Firebase Remote Config. Firebase Remote Config je servis za A/B testiranje i konfiguraciju koji pruža Google, što nam takođe omogućava da prilagodimo sadržaj koji korisnici naše Usluge vide (na primer, omogućava nam da prikažemo različite ekrane za upoznavanje različitim korisnicima). Politika privatnosti i Privatnost i bezbednost u Firebase-u.

Amplitude je analitička usluga koju pruža Amplitude Inc. Koristimo ovaj alat kako bismo razumeli kako korisnici koriste našu Uslugu. Amplitude prikuplja različite tehničke informacije, posebno, vremensku zonu, vrstu uređaja (telefon, tablet ili laptop), jedinstvene identifikatore (uključujući identifikatore za oglašavanje). Amplitude nam takođe omogućava praćenje različitih interakcija koje se javljaju u našoj Usluzi. Kao rezultat, Amplitude nam pomaže da odlučimo na koje funkcije treba da se fokusiramo. Amplitude pruža više informacija o tome kako obradjuje podatke u svojoj Politici privatnosti.

Takođe koristimo Firebase Analytics, koji je analitička usluga koju pruža Google. Kako biste razumeli kako Google koristi podatke, posetite partnersku politiku Google-a. Informacije o privatnosti Firebase-a. Politika privatnosti Google-a.

Za obavljanje analize naše Veb Lokacije, koristimo i Tableau, kompaniju koja pruža interaktivne proizvode za vizualizaciju podataka usmerene na poslovnu inteligenciju. Politika privatnosti Tableau-a.

BigQuery, analitička usluga koju pruža Google, omogućava nam analizu velikih i složenih skupova podataka o Veb Lokaciji. Takođe koristimo i Firebase Analytics, koji je analitička usluga koju pruža Google. Kako biste razumeli kako Google koristi podatke, posetite partnerku politiku Google-a.

Takođe koristimo Hotjar, alat za analizu ponašanja koji analizira korišćenje Usluge, pružajući povratne informacije putem alata poput mapa toplote, snimaka sesija i anketa. Politika privatnosti Hotjar-a.

3.6. Da vam šaljemo marketinške komunikacije


Obradjujemo vaše lične podatke za naše marketinške kampanje. Kao rezultat toga, dobićete informacije o našim proizvodima, kao što su, na primer, posebne ponude ili nove funkcije i proizvodi dostupni na Usluzi. Možemo vam prikazati reklame na našoj Usluzi i slati vam email poruke u marketinške svrhe. Ako ne želite da primate marketinške email poruke od nas, možete se odjaviti prateći instrukcije u podnožju marketinških email poruka.

3.7. Da personalizujemo naše reklame

Mi i naši partneri koristimo vaše lične podatke kako bismo prilagodili reklame i eventualno ih prikazali u relevantno vreme. Na primer, ako ste posetili našu Veb Lokaciju ili instalirali Aplikaciju, možda ćete videti reklame naših proizvoda u vašem Facebook feed-u.


Kako se odjaviti ili uticati na personalizovanu reklamu


iOS: Na svom iPhone-u ili iPad-u, idite na Postavke > Privatnost > Apple Oglašavanje i odaberite opciju Ne personalizovane reklame.

Android: Da biste se odjavili od reklama na Android uređaju, idite na Postavke > Privatnost > Reklame i omogućite opciju Odjava od personalizovanih reklama. Takođe, možete resetovati svoj reklamni identifikator u istoj sekciji (ovo takođe može pomoći da vidite manje personalizovanih reklama). Da biste saznali više o tome kako uticati na reklamne izbore na različitim uređajima, pogledajte informacije dostupne ovde.

macOS: Na svom MacBook-u, možete onemogućiti personalizovane reklame: idite na Sistemski Preferences > Bezbednost & Privatnost > Privatnost, izaberite Apple Oglašavanje, i odaberite opciju Ne personalizovane reklame.

Windows: Na svom laptopu sa Windows 10, odaberite Start > Postavke > Privatnost i zatim isključite opciju Dozvoli aplikacijama da koriste identifikator za oglašavanje kako bi reklame bile interesantnije na osnovu vaše aktivnosti u aplikaciji. Ako imate drugu verziju Windows-a, molimo pratite korake ovde.

Da biste saznali više o tome kako uticati na reklamne izbore na različitim uređajima, pogledajte informacije dostupne ovde.

Pored toga, možete dobiti korisne informacije i odjaviti se od nekih reklama zasnovanih na interesovanjima, posetom sledećim linkovima:


Mreža za Oglašavanje Inicijativa – http://optout.networkadvertising.org/


Digitalna Oglašivačka Alijansa – http://optout.aboutads.info/


Digitalna Oglašivačka Alijansa (Kanada) – http://youradchoices.ca/choices


Digitalna Oglašivačka Alijansa (EU) – http://www.youronlinechoices.com/


DAA AppChoices stranica – http://www.aboutads.info/appchoices

Pretraživači: Takođe možda možete zaustaviti svoj pretraživač da prihvati kolačiće promenom postavki kolačića u vašem pretraživaču. Obično možete pronaći ove postavke u meniju "opcije" ili "preferences" vašeg pretraživača. Sledeći linkovi mogu biti korisni, ili možete koristiti opciju "Pomoć" u vašem pretraživaču.

Postavke kolačića u Internet Explorer-u

Postavke kolačića u Firefox-u

Postavke kolačića u Chrome-u

Postavke kolačića u Safariju na webu i iOS-u

Google omogućava svojim korisnicima da se odjave od personalizovanih Google reklama i spreče korišćenje njihovih podataka od strane Google Analytics-a.

Cenimo vaše pravo da utičete na reklame koje vidite, stoga vam saopštavamo koje servisne provajdere koristimo u te svrhe i kako vam neki od njih omogućavaju kontrolu vaših reklamnih preferencija.

Koristimo Facebook piksel na Usluzi. Facebook piksel je kod postavljen na Usluzi koji prikuplja podatke koji nam pomažu da pratimo konverzije sa Facebook oglasa, izgradimo ciljanu publiku i ponovo ciljamo ljude koji su preduzeli neku akciju na Usluzi (na primer, napravili kupovinu).

Koristimo Facebook Ads Manager zajedno sa Facebook Custom Audience, što nam omogućava da odaberemo publiku koja će videti naše reklame na Facebook-u ili drugim proizvodima Facebook-a (na primer,na Facebook Messenger-u). Za više informacija o tome kako Facebook koristi vaše podatke, pogledajte Facebook politiku privatnosti.


Facebook Custom Audienceom možemo kreirati listu korisnika sa određenim skupovima podataka, poput IDFA, odabrati korisnike koji su izvršili određene radnje na Usluzi (na primer, posetili određene delove Usluge). Kao rezultat toga, možemo zatražiti od Facebooka da prikaže neke reklame određenom skupu korisnika. Kao posledica toga, više naših oglasa može se pojaviti dok koristite Facebook ili druge proizvode Facebook-a (na primer, Instagram). Možete naučiti kako se odjaviti od reklamiranja putem Facebook Custom Audience ovde.

Facebook takođe svojim korisnicima omogućava da utiču na vrste oglasa koje vide na Facebook-u. Da biste saznali kako kontrolišete oglase koje vidite na Facebook-u, molimo vas da odete ovde ili prilagodite postavke oglasa na Facebook-u.

Google oglasi su usluga dostave oglasa koju pruža Google i mogu dostavljati oglase korisnicima. Konkretno, Google nam omogućava da prilagodimo oglase na način da se pojave, na primer, samo korisnicima koji su izvršili određene radnje sa našom Uslugom (na primer, prikazujemo naše oglase korisnicima koji su izvršili kupovinu). Neki drugi primeri događaja koji se mogu koristiti za prilagođavanje oglasa uključuju, posebno, posetu našoj Veb lokaciji. Google omogućava svojim korisnicima da se odjave od personalizovanih Google oglasa i spreče korišćenje njihovih podataka od strane Google Analytics-a.

Takođe koristimo Snapchat Advertising Platform zajedno sa Snapchat Audience Based Match, što je usluga dostave oglasa koju pruža Snapchat i može povezati aktivnosti nekih korisnika naše Usluge sa Snapchat oglašivačkom mrežom i prikazati neke od naših oglasa njima. Kao rezultat toga, možda ćete videti više oglasa na Snapchat-u ako koristite našu Uslugu. Snapchat vam omogućava odjavu od oglasa zasnovanih na njihovoj publici. Polisa privatnosti.

TikTok Ads je usluga koju pruža TikTok koja može dostavljati oglase svojim korisnicima. Oglasi mogu biti prilagođeni određenim kategorijama korisnika (na primer, na osnovu njihove geografske lokacije). Polisa privatnosti TikToka.

Takođe koristimo Twitter Ads koje pruža Twitter za dostavu reklama. Twitter Ads nam omogućavaju da odaberemo specifične publike na osnovu geografskih područja ili interesa korisnika. Kao rezultat toga, možemo tražiti od Twittera da dostavi naše oglase određenom listom korisnika. Twitter vam omogućava odjavu od njegovog internetskog oglašavanja. Polisa privatnosti.

Koristimo Pinterest Ads za dostavu reklama grupisanih po grupama. Na primer, možete videti naše oglase ako ste zainteresovani za određene usluge, informacije ili ponude. Polisa privatnosti Pinterest-a.

3.8. Za obradu vaših plaćanja

Mi pružamo plaćene proizvode i/ili usluge unutar Usluge. Za tu svrhu koristimo usluge trećih strana za obradu plaćanja (na primer, procesori plaćanja). Kao rezultat ovog procesiranja, moći ćete izvršiti plaćanje za pretplatu i bićemo obavešteni da je plaćanje izvršeno.

Mi nećemo skladištiti ili prikupljati detalje vaše platne kartice sami. Ove informacije će biti dostavljene direktno našim procesorima plaćanja trećih strana.

Koristimo Solidgate, koji je pružalac usluge platnog portala.


3.9. Za sprovođenje naših Uslova korišćenja i za sprečavanje i borbu protiv prevare

Koristimo lične podatke za sprovođenje naših ugovora i obaveza iz ugovora, kako bismo otkrili, sprečili i borili se protiv prevare. Kao rezultat ovakvog procesiranja, možemo deliti vaše informacije sa drugima, uključujući i agencije za sprovođenje zakona (posebno, ako nastane spor u vezi sa našim Uslovima korišćenja).


3.10. Za poštovanje pravnih obaveza

Mi možemo procesirati, koristiti ili deliti vaše podatke kada to zakon zahteva, posebno ako agencija za sprovođenje zakona zahteva vaše podatke dostupnim pravnim sredstvima.


 1. NA KOJIM PRAVNIM OSNOVAMA OBRADJUJEMO VAŠE LIČNE PODATKE
U ovoj sekciji vam dajemo informacije o pravnim osnovama koje koristimo za svrhu obrade. Za više informacija o određenoj svrsi, molimo vas pogledajte Sekciju 3. Ova sekcija se primenjuje samo na korisnike iz EEA.


Vaše lične podatke obrađujemo na osnovu sledećih pravnih osnova:


4.1. Vaš pristanak

Pod ovom pravnom osnovom šaljemo vam marketinške komunikacije. Imate pravo da povučete svoj pristanak u bilo koje vreme koristeći link za odjavu u podnožju naših e-mailova. Takođe ćemo vam slati obaveštenja putem push notifikacija ako nam to dozvolite. Notifikacije možete isključiti u bilo koje vreme u podešavanjima vašeg uređaja.


4.2. Za izvršenje našeg ugovora sa vama;

Pod ovom pravnom osnovom:


Pružamo našu uslugu (u skladu sa našim Uslovima korišćenja)

Prilagođavamo vaše iskustvo

Pružamo vam podršku korisnicima

Komuniciramo sa vama u vezi sa vašim korišćenjem naše usluge

Obradjujemo vaše plaćanje

4.3. Za naše (ili drugih) legitimne interese, osim ako ti interesi ne pretežu vašim interesima ili osnovnim pravima i slobodama koja zahtevaju zaštitu ličnih podataka;

Oslanjamo se na legitimne interese:


Da istražimo i analiziramo vaše korišćenje usluge. Naš legitimni interes za ovu svrhu je naš interes da unapredimo našu uslugu kako bismo razumeli preferencije korisnika i mogli vam pružiti bolje iskustvo (na primer, da olakšamo i učinimo korišćenje usluge prijatnijim, ili da uvedemo i testiramo nove funkcije).

Da personalizujemo naše oglase. Legitimni interes na koji se oslanjamo za ovu obradu je naš interes da promovišemo našu uslugu na pristojan način.

Da sprovedemo naše Uslove korišćenja i sprečimo i borimo se protiv prevare. Naši legitimni interesi za ovu svrhu su sprovođenje naših pravnih prava, sprečavanje i rešavanje prevare i neovlašćene upotrebe usluge, nepoštovanje naših Uslova korišćenja.

4.4. Da poštujemo pravne obaveze.


 1. S KIM DELIMO VAŠE LIČNE PODATKE

Delimo informacije sa trećim stranama koje nam pomažu u radu, pružanju, unapređenju, integrisanju, prilagođavanju, podršci i marketingu naše usluge. Možemo deliti određene skupove ličnih podataka, posebno u svrhe i sa strankama naznačenim u Sekciji 3 ovog Pravilnika o privatnosti. Vrste trećih strana sa kojima delimo informacije uključuju, posebno:

5.1. Pružaoci usluga


Delimo lične podatke sa trećim stranama koje angažujemo da pružaju usluge ili obavljaju poslovne funkcije u naše ime, na osnovu naših uputstava. Možemo deliti vaše lične informacije sa sledećim vrstama pružalaca usluga:


pružaoci usluga čuvanja podataka u oblaku (Amazon, Google, Cloud Firestore),

pružaoci analitike podataka (Facebook, Firebase, Appsflyer, Amplitude, Crashlytics),

partneri za merenje,

pružaoci komunikacionih usluga (Firebase, Zendesk),

partnerske marketinške kompanije (posebno, društvene mreže, marketinške agencije, servisi isporuke e-pošte; Facebook, Google, Snapchat, TikTok, Twitter),

pružaoci usluga plaćanja (Solidgate).

5.2. Agencije za sprovođenje zakona i druge javne vlasti

Možemo koristiti i otkriti lične podatke radi sprovođenja naših Uslova korišćenja, zaštite naših prava, privatnosti, bezbednosti ili imovine, i/ili naših filijala, vas ili drugih, i odgovaranja na zahteve sudova, agencija za sprovođenje zakona, regulatornih tela i drugih javnih i vladinih vlasti, ili u drugim slučajevima predviđenim zakonom.


5.3. Treće strane kao deo spajanja ili akvizicije

Dok razvijamo naše poslovanje, možemo kupiti ili prodati imovinu ili ponude poslovanja. Informacije o kupcima obično su jedna od prenesenih poslovnih imovina u ovakvim vrstama transakcija. Takođe možemo deliti takve informacije sa bilo kojim povezanim entitetom (npr. matična kompanija ili podružnica) i možemo preneti takve informacije tokom korporativne transakcije, kao što je prodaja našeg poslovanja, odvajanje, spajanje, konsolidacija ili prodaja imovine, ili u retkim slučajevima bankrotstva.


 1. KAKO MOŽETE ISKORISTITI SVOJA PRAVA PRIVATNOSTI

Da biste imali kontrolu nad svojim ličnim podacima, imate sledeća prava:

Pristupanje / pregledanje / ažuriranje / ispravljanje vaših ličnih podataka. Možete pregledati, urediti ili promeniti lične podatke koje ste prethodno pružili na usluzi.

Brisanje vaših ličnih podataka. Možete zatražiti brisanje vaših ličnih podataka u skladu sa zakonom. Kada zatražite brisanje vaših ličnih podataka, uložićemo razumne napore da ispunimo vaš zahtev. U nekim slučajevima, možda smo zakonski obavezni da zadržimo neke podatke tokom određenog vremena; u tom slučaju, ispunićemo vaš zahtev nakon što ispunimo naše obaveze.

Protivljenje ili ograničavanje upotrebe vaših ličnih podataka. Možete nas zamoliti da prestanemo koristiti sve ili neke od vaših ličnih podataka ili ograničimo njihovu upotrebu.

Dodatne informacije za korisnike iz EEA:

Ako se nalazite u EEA, imate sledeća prava pored navedenih:


Pravo na podnošenje prigovora nadležnom nadzornom organu za zaštitu podataka. Voleli bismo da nas kontaktirate direktno, kako bismo obradili vaše brige. Međutim, imate pravo da podnesete prigovor nadležnom organu za zaštitu podataka, posebno u državi članici EU u kojoj živite, radite ili gde je navodno došlo do kršenja prava.


Pravo na prenos podataka. Ako želite da primite svoje lične podatke u formatu koji je pogodan za mašinsko čitanje, možete nam poslati odgovarajući zahtev kako je opisano ispod.

Za ostvarivanje bilo kojeg od vaših prava na privatnost, molimo pošaljite zahtev na info@umnilab.com.

 1. OGRANIČENJE STAROSTI

Svesno ne obrađujemo lične podatke osoba mlađih od 16 godina. Ako saznate da je osoba mlađa od 16 godina pružila lične podatke, molimo vas da nas kontaktirate.


 1. MEĐUNARODNI TRANSFERI PODATAKA

Možemo prenositi lične podatke u zemlje koje nisu iste kao zemlja u kojoj su podaci prvobitno prikupljeni kako bismo pružili usluge navedene u Uslovima korišćenja i u svrhe naznačene u ovom Pravilniku o privatnosti. Ako ove zemlje nemaju iste zakone o zaštiti podataka kao zemlja u kojoj ste prvobitno pružili informacije, primenjujemo posebne mere zaštite. Konkretno, ako prenosimo lične podatke koji potiču iz EEA u zemlje sa nedovoljnim nivoom zaštite podataka, koristimo jednu od sledećih pravnih osnova: (i) Standardne ugovorne klauzule odobrene od strane Evropske komisije (detalji dostupni ovde), ili (ii) odluke o adekvatnosti Evropske komisije o određenim zemljama (detalji dostupni ovde).

 1. PROMENE U OVOM PRAVILNIKU O PRIVATNOSTI

Možemo povremeno izmeniti ovaj Pravilnik o privatnosti. Ako odlučimo da napravimo materijalne promene u ovom Pravilniku o privatnosti, obavestićemo vas putem dostupnih sredstava kao što su e-pošta i imaćete priliku da pregledate izmenjeni Pravilnik o privatnosti. Nastavkom pristupa ili korišćenja Usluge nakon stupanja na snagu tih promena, pristajete da budete vezani revidiranim Pravilnikom o privatnosti.

 1. DOPUNSKO OBAVEŠTENJE ZA STANOVNIKE KALIFORNIJE

Ovo Dopunsko obaveštenje o privatnosti Kalifornije odnosi se samo na našu obradu ličnih podataka koji podležu Zakonu o privatnosti potrošača Kalifornije iz 2018. godine ("CCPA"). CCPA omogućava stanovnicima Kalifornije pravo da saznaju u koje kategorije ličnih podataka smo prikupili o njima i da li smo te lične podatke otkrili u poslovne svrhe (npr. pružaocu usluga) u prethodnih dvanaest meseci. Stanovnici Kalifornije mogu pronaći ove informacije u nastavku.TABELAAAAKategorije izvora iz kojih prikupljamo lične informacije i naše poslovne i komercijalne svrhe za korišćenje ličnih informacija su navedene gore.

"Prodaja" ličnih informacija u skladu sa CCPA-om. U smislu CCPA-e, mi ne "prodajemo" lične informacije, niti imamo stvarno saznanje o bilo kakvoj "prodaji" ličnih informacija maloletnika mlađih od 16 godina.

Ne-diskriminacija. Stanovnici Kalifornije imaju pravo da ne budu diskriminisani od strane nas zbog ostvarivanja svojih prava garantovanih CCPA-om.

Ovlašćeni agent. Samo vi, ili neko zakonski ovlašćen da deluje u vaše ime, može podneti proverljiv zahtev potrošača koji se odnosi na vaše lične informacije. Da biste odredili ovlašćenog agenta, molimo vas da nas kontaktirate kako je navedeno u nastavku.

Provera. Kada podnesete zahtev, zatražićemo od vas da pružite dovoljno informacija koje nam omogućavaju da razumno proverimo da li ste osoba o kojoj smo prikupili lične informacije ili ovlašćeni predstavnik, što može uključivati potvrdu e-adrese povezane sa bilo kojim ličnim informacijama koje imamo o vama.

Ako ste stanovnik Kalifornije i želite ostvariti neka od svojih prava u skladu sa CCPA-om, molimo vas da nas kontaktirate na info@umnilab.com. Obradićemo takve zahteve u skladu sa primenjivim zakonima.


 1. DODATA OBAVEŠTENJA ZA STANOVNIKE VIRGINIJE

Ovo Dodatno Obaveštenje o Privatnosti za Virginiju se primenjuje samo ako živite u Commonwealthu Virginije. Gde je to primenljivo, opisuje kako koristimo i obrađujemo vaše lične podatke i objašnjava vaša posebna prava u skladu sa Zakonom o Privatnosti Podataka Potrošača Virginije ("VCDPA").

11.1. Obaveštenja o korišćenju vaših ličnih podataka

Možemo prikupljati i koristiti određene informacije o vama, od kojih neke mogu biti lični podaci (kao što su vaše ime, e-adresa, IP adresa ili druge informacije koje mogu biti razumno povezane sa vama), kako bismo operirali Usluge i maksimizirali vaše iskustvo.

Ako želite više informacija o kategorijama vaših ličnih podataka koje prikupljamo ili svrhama za koje ih prikupljamo, molimo vas da pročitate Odeljak 1 i Odeljak 2. Da biste saznali više o deljenju vaših ličnih podataka sa našim poslovnim partnerima i drugim trećim licima, molimo vas da pročitate Odeljak 4.

11.2. Prava na podacima

Odeljak 5 naše Politike Privatnosti opisuje prava na podacima koja nudimo svim korisnicima i kako ih ostvariti. To uključuje pravo na pristup, pregled, ispravku, ažuriranje vaših podataka, dobijanje prenosive kopije vaših podataka, ili brisanje podataka vezanih za vaše sačuvane preferencije i vaše korišćenje Usluga. Pre nego što završimo vaš zahtev, možda ćemo zahtevati neke informacije dovoljne za autentifikaciju vašeg identiteta.

Dodatno, VCDPA pruža stanovnicima Virginije ova prava na podacima:

Isključenje obrade vaših ličnih podataka za ciljanje oglašavanja. Da biste ostvarili svoj izbor kao stanovnik Virginije, molimo vas da nas kontaktirate na support@nibble-app.com sa temom "Zahtev za Ne Prodaju u Virginiji". Obradićemo takve zahteve u skladu sa primenjivim zakonima.

Molimo vas da imate u vidu da mi ne obrađujemo lične podatke u svrhu (1) prodaje ličnih podataka, kako je definisano VCDPA-om, ili (2) profilisanje u cilju donošenja odluka koje proizvode pravne ili slično značajne efekte u vezi sa potrošačem.

Potvrda da li se vaši Lični Podaci Obradjuju. Možete potvrditi da li se vaši lični podaci obrađuju slanjem e-maila na adresu info@umnilab.com.

Podnošenje Žalbe u vezi sa vašim Zahtevom. U slučaju da smo odbili da postupimo po vašem zahtevu za pravima na podacima ili odbili vaš zahtev, možete nas kontaktirati na info@umnilab.com kako biste pokrenuli žalbu na ovu odluku. Molimo vas da koristite temu "Žalba zbog Odbijanja da Se Postupi po Zahtevu za Privatnost" i pružite relevantne informacije u e-mailu. Nakon što primimo vašu žalbu, obavestićemo vas pismeno u roku od 60 dana o preduzetim ili nepreduzetim radnjama kao odgovor na žalbu, uključujući pismeno obrazloženje razloga za donete odluke.

Ako vam je žalba odbijena, možete kontaktirati Kancelariju Advokata Generala Virginije na sledeće načine:

Kancelarija Javnog Tužioca| Virginia.gov

www.virginia.gov/agencies/office-of-the-attorney-general/#vagov

202 North Ninth Street

Richmond, VA 23219

 1. ZA STANOVNIKE NEVADE

Ovo Dodatno Obaveštenje za Stanovnike Nevade se primenjuje na našu obradu ličnih informacija koje su podložne Zakonu o Privatnosti Potrošača Nevade.


Ako živite u Nevadi, imate pravo da podnesete zahtev za ne učestvovanjem u prodaji vaših ličnih informacija drugim kompanijama. Da biste podneli ovaj zahtev, molimo vas da nas kontaktirate na support@nibble-app.com. Imajte na umu da, prema našem saznanju, ne prodajemo lične informacije stanovnicima Nevade.


Dodatno, možete imati pravo da pristupite, izmenite ili obrišete vaše lične informacije koje smo prikupili, kao i da se odjavite od primanja marketinških poruka od nas. Ako želite da ostvarite ova prava ili imate bilo kakvih pitanja u vezi sa obradom vaših ličnih informacija, slobodno nas kontaktirajte na navedenoj e-mail adresi.


 1. BRISANJE PROFILA

Možete obrisati svoj profil u bilo koje vreme koristeći funkcionalnost koju ćete pronaći u "Podešavanjima" na Aplikaciji  ili nas kontaktirajući na info@umnilab.com. Na vaš zahtev, izbrišemo vaš profil i sve povezane podatke, osim ograničenih informacija koje će biti sačuvane u određene svrhe i u ograničenom periodu, uključujući i kako je postavljeno u ovom Pravilniku o privatnosti. Proces brisanja može potrajati do 30 dana da se završi. Imajte na umu da jednom kada pokrenete proces brisanja, vaš račun više neće moći da se koristi, i izgubićete pristup svim funkcijama pretplate. Da biste izbegli dodatne naplate, morate otkazati svoju pretplatu pre brisanja računa. Za uputstva kako da otkažete svoju pretplatu, molimo pogledajte naše Uslove pretplate.
 1. ČUVANJE PODATAKA

Vaše lične podatke čuvaćemo koliko je razumno potrebno da bi se postigli ciljevi navedeni u ovom Pravilniku o privatnosti (uključujući pružanje Usluge vama), što uključuje (ali nije ograničeno na) period tokom kojeg imate račun na Usluzi. Takođe ćemo zadržati i koristiti vaše lične podatke u meri u kojoj je to potrebno da bismo ispunili naše zakonske obaveze, rešili sporove i sproveli naše sporazume.


 1. KAKO SE OBRADJUJU ZAHTEVI ZA "NE PRATI"

Ova Usluga ne podržava zahteve za "Ne prati". Da biste utvrdili da li neki od trećih servisa koje koristi poštuju zahteve za "Ne pratiti", molimo pročitajte njihove politike privatnosti.KONTAKTIRAJTE NAS

Uvek nas možete kontaktirati za detalje u vezi sa ovim Pravilnikom o privatnosti i njegovim prethodnim verzijama. Za sva pitanja u vezi sa vašim računom ili vašim ličnim podacima, molimo kontaktirajte nas na info@umnilab.com.


Na snazi od: 1. Marta 2024.